05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Askerlere Kurulan Tuzak Ele Verdi!

Askerlere Kurulan Tuzak Ele Verdi!

Dünya üzerinde "Honey Trap" olarak bilinen BAL Tuzağı NATO askerlerini ele verdi. Tatbikat için Rusya sınırlarında olan askerler Tinder üzerinden aslında var olmayan kadınlarla buluşmaya gitti

Letonya'nın Rusya sınırları yakınlarında tatbikatta olan NATO Askerleri, iletişim merkezinin kurduğu BAL Tuzağı'nın kurbanları oldu. Romantik dakikalar yaşamak isteyen askerler Tinder ( arkadaşlık platformu ) üzerinden konuştukları ancak gerçekte var olmayan kadınlarla buluşmaya gitti.

Dünya üzerinde en çok kullanılan arkadaş tanıma platformu Tinder üzerinden, İletişim Merkezi NATO askerlerine BAL Tuzağı kurdu. Ajanlık faaliyetlerinde erkek hedeflere kadınlar vasıtasıyla yaklaşabilme taktiği olarak bilinen bu tuzak, yeni maceralar yaşamak isteyen askerleri gafil avladı. Müsait zamanlarında Tinder uygulamasını kullanan askerlerden biri, konuştuğu kişiden randevu talep ederken iki askerde tanıştıkları kişiyle akşam buluşmaya gitmek için mevzilerini terk etti. 

SAHTE PROFİLLERDİ

Fakat askerlerin bekledikleri buluşmalar gerçekleşmedi, zira o kişiler NATO'nun Stratejik İletişim Merkezi tarafından uygulama üzerinden yaratılan sahte kimliklerdi. Öte yandan Ordu'nun zafiyetlerini ve eksiklerini ortaya çıkarmakla mücadele eden İletişim merkezi, kurduğu farklı bir tuzak ile de askerlerin açık adresini vermesini sağladı.

Honey Trap olarak bilinen BAL tuzağı ise istihbarat kurumlarının sık sık başvurduğu metotlar arasında yer alıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *