İstanbul
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Avro Bölgesi'nde enflasyon rekor kırdı

Avro Bölgesi'nde enflasyon rekor kırdı

Avro Bölgesi'nde, kasım ayında yıllık enflasyon yüzde 4, 9'luk oranla son 25 yılın en yüksek seviyesinde ulaştı. Kasım ayında enflasyon, Almanya'da yüzde 6, İspanya'da 5, 6 ve Belçika'da 7, 1'e çıktı.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Euro Bölgesi'nin kasım ayı yıllık enflasyonuna ilişkin öncü verileri yayımladı.

Buna göre, Euro Bölgesi'nde ekimde yüzde 4, 1 olan yıllık enflasyon, kasımda yüzde 4, 9 olarak belirlendi.

EN YÜKSEK ENFLASYON ENERJİDE

Euro Bölgesi'nde kasım ayındaki enflasyonun ana bileşenlerine bakıldığında, en yüksek yıllık  enflasyon yüzde 27, 4 ile enerjide gerçekleşti. Enerjiyi, yüzde 2, 7 ile hizmetler, yüzde 2, 4 ile enerji dışı sanayi ürünler ve yüzde 2, 2 ile gıda, alkol ve tütün ürünleri izledi.

SON 25 YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİ

Enflasyon, kasım ayında Almanya'da yüzde 6, Fransa'da yüzde 3, 4, İspanya'da yüzde 5, 6, İtalya'da yüzde 4, Hollanda'da yüzde 5, 6, Belçika'da yüzde 7, 1, Letonya'da yüzde 7, 4, Litvanya'da yüzde 9, 3 seviyesinde ölçüldü.

Böylece, Euro Bölgesi'nde kasım ayında enflasyon verilerin toplandığı son 25 yılından beri ölçülen en yüksek seviyeye yükselmiş oldu.

GENEL FİYATLARDAKİ ARTIŞ DİKKAT ÇEKİYOR

Euro Bölgesi'nde, ağustos, eylül ve ekim ayında da enflasyon son yılların en yüksek seviyesine çıkmıştı.

Son dönemde enflasyondaki yükseliş Avrupalıları da rahatsız ediyor.

Avrupa'da enerji ürünleri başta olmak üzere genel fiyat düzeylerindeki artışı dikkati çekiyor.