İngiltere'de 2 milyondan fazla koronavirüs vakasının ardından mutasyona uğramış koronavirüs salgını da ortaya çıktı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın dün yaptığı, “Mutasyon geçirmiş koronavirüs önceki virüse göre yüzde 70 daha bulaşıcı” açıklamasının ardından bugün de İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, mutasyona uğramış yeni corona virüsünün kontrolden çıktığını açıkladı. katılan Hancock, “Vaka sayısında adeta patlama yaşandı ve gidecek çok yolumuz var. Aşılar tamamlanmadan kontrol altına almak çok zor gözüküyor” dedi.

Üst üste gelen bu gelişmenin ardından Avrupa'da da panik havası başladı. Avrupa ülkeleri İngiltere ile olan uçuşları birer birer askıya almaya başladı.

Belçika, Hollanda ve İtalya, İngiltere'yle karşılıklı yolculukları durdurdu. Buna diğer ülkelerin de eklenmesi bekleniyor.

Dünya Sağlık Örgütü de (DSÖ), yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) daha hızlı yayıldığı belirtilen mutasyonuyla ilgili İngiliz yetkililerle "yakın temasta" olduklarını açıkladı.

DSÖ tarafından Twitter'dan yapılan paylaşımda, "Kovid-19'un daha hızlı yayılan yeni türüyle ilgili İngiliz yetkililerle yakın temas halindeyiz." ifadesine yer verildi.

Paylaşımda, Kovid-19'un yeni türüne ilişkin devam eden araştırmaların "bilgi, sonuç ve analizlerinin" İngiliz makamlarınca paylaşılmaya devam edileceği aktarıldı.

"Virüsün yeni türünün özellikleri ve olası etkileri" hakkında daha fazla bilgi edinildikçe DSÖ'ye üye 194 ülkenin bilgilendirileceği de kaydedildi.