Avrupa Parlamentosu’nda skandal bir olay gerçekleşti. Irkçı olduğu bilinen Yunan milletvekili Ioannis Lagos, Türk bayrağını yırttı.

TANSİYON GİDEREK YÜKSELDİ

Brüksel’de düzenlenen ve Yunan adalarındaki göçmenlerin konuşulduğu oturumda “Yunan Adalarında İnsanı Durum” başlığı üzerine konuşuldu. Yunanistan’ın radikal sağcı Altın Şafak Partisi’nin vekillerinden Ioannis Lagos oturumun bir noktasında yüksek bir ses tonuyla çıkışarak “Kimsenin burada Yunan vatandaşlarının durumunu konuştuğunu duymuyoruz. Herkes göçmenlerden bahsediyor, Yunan vatandaşlarının hakları ne olacak?” ifadelerini kullandı.

KAĞIT TÜRK BAYRAĞINI YIRTIP ATTI

Ülkelerine gelen göçmen insanların kendi halkının rahatını bozduğunu ifade eden Lagos, halkının saldırılara uğradığını belirtti. Tansiyonu yükselten Lagos, konuyu Türkiye’ye getirerek “Bir tarafta da Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. Ülkemize akın akın göçmen geliyor. İşte bu Türk Bayrağı, bununla ne yapılır, yırtıp atılır. Artık buna bir son vermeliyiz.” diyerek bir ulusun değerlerini simgeleyen bir sembole saygısızlık etti. Oturumun yöneticisi ise böyle davranışlara izin verilmeyeceğini dile getirerek vekili uyardı.

Editör: Haber Merkezi