Genel Sekreter Baghdad Amreyev, Bakanın  ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifadeyle, kendisine Türk Konseyi’nin güncel faaliyetleri ve Kasım 2021’de İstanbul'da düzenlenmesi planlanan Türk Konseyi 8. Zirvesi'nin hazırlıkları hakkında bilgi verdi.

Türk Konseyi’nin gençlik ve spor gündemini ele alan Bakan Gayibov ve Genel Sekreter Amreyev, Örgüt çatısı altında gençlere yönelik devam eden proje ve faaliyetlerin, Türk dili konuşan gençler arasındaki bağları geliştirmek ve ortak yönleri hakkındaki bilgilerini artırmak için değerli araçlar olduğunu vurguladılar.

Taraflar, 20-21 Eylül 2021 tarihlerinde Özbekistan'ın başkenti Taşkent’te düzenlenen Türk Konseyi Gençlik ve Spordan Sorumlu Bakanlar 5. Toplantısı ve Türk Konseyi  1. Genç Girişimciler Forumu'nun başarılı ve umut verici sonuçlarına değindiler.

Bakan, Azerbaycan'ın Konsey çerçevesinde devam eden işbirliğinin yeni sağlam girişimlerle derinleştirilmesi için tam desteğini sürdüreceğini yineledi.  

F. Gayibov, Genel Sekreter'e gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür ederek, Azerbaycan'ın gelecek yıl düzenlenmesi planlanan gençlik ve spor faaliyetlerine ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu belirtti.
Taraflar ayrıca çeşitli güncel konuda görüş alışverişinde bulundular.

Editör: Haber Merkezi