Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın cephe hattı boyunca geniş çaplı saldırı düzenlediğini duyurdu. Azerbaycan mevzileri ve sivil yerleşimleri hedef alınan saldırıda bazı sivillerin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Ermeni güçlerinin, ateş açması üzerine Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlattı. Tüm cephe hattında şiddetli çatışmaların devam ettiği belirtildi.
Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yarbay Anar Eyvazov, düzenlediği basın toplantısında, uzun yıllardır işgal altında olan Fuzuli bölgesinin Karahanbeyli, Gervend, Köy Gerediz, Yukarı Abdurrahmanlı köyleri ile Cebrayıl bölgesinin Büyük Mercanlı ve Nüzgar köylerinin Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçtiğini bildirdi.

Savaş hali ilan edildi

Azerbaycan Milli Meclisi, ülkenin bazı şehir ve bölgelerinde savaş hali ilan edilmesi kararı aldı.

Azerbaycan'da bu gece saat 00:00'dan itibaren Bakü, Gence, Göygöl, Yevlah ve bazı bölgelerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Ermenistan'dan açıklama

Ermenistan Savunma Bakanı Sözcüsü: Şu ana kadar 16 askerimiz öldü, 100'den fazla yaralımız var." açıklamasında bulundu. Öte yandan Azerbaycan Ordusu'na ait TB2 SİHA'lar belirlenen bölgeleri vurmaya devam ederken Ermeni askerlerine ise teslim olun çağrısı yapıldı

Editör: Haber Merkezi