Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rus unsurların geçici olarak konuşlandığı bölgelerde bulunan yasa dışı Ermeni güçlerin, sabah saatlerinde Laçın ilindeki Azerbaycan mevzilerini yoğun ateş altına aldığı belirtildi.

Şehit Anar KazımovŞehit Anar Kazımov

Ermenistan güçlerinin ateşi sonucu Anar Kazımov isimli askerin, aldığı kurşun yarası nedeniyle hayatını kaybettiği ifade edildi.

Şehit askerin aile ve yakınlarına taziye dileklerinde bulunulan açıklamada, Azerbaycan birliklerinin misillemede bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

ŞEHİDİN KANI YERDE KALMADI

Karabağ'daki yasa dışı Ermeni silahlı güçlerin ateşi sonucu bir Azerbaycan askerinin şehit olmasının ardından "Kısas" operasyonunda Azerbaycan ordusu Bayraktar TB2 ile Ermeni mevzilerini vurdu.

Güvenlik ve Terör Uzmanı Abdullah Ağar, sosyal medyadan operasyonla ilgili olarak, "Azerbaycan ordusu, Ermeni ordusunun Laçin'de ateşkesi ihlali ve bir Azerbaycan Askerini şehit etmesinin ardından antiterör operasyonuna başladı. Operasyonun adı KISAS! Operasyon kapsamında antiterör birimleri, SİHA’lar ve topçu sistemleri kullanılıyor" bilgisini paylaştı.

Editör: Haber Merkezi