Koronavirüs salgını dünyayı kasıp kavuruyor.

Salgına çare aşılarla aranırken, daha önce de ortaya atılan bir iddia tekrar ortaya çıktı. Üstelik bu konu mahkemeye de taşındı.

Bu tartışmaların en büyük hedefinde ise eşiyle birlikte kurduğu, Bill & Melinda Gates Vakfı'nın küresel aşı ittifakı bulunuyor.

Sosyal medyada bir çok kullanıcı Bill Gates'i suçlamıştı. İnternet ortamında dolanan pek çok komplo teorisi bulunurken, Bill Gates'in milyarlarca insanı 'mikroçiplerle' izlemek için koronavirüs aşısı geliştirdiği iddialarının hedefinde yer almıştı.

Bu kez de Peru'daki bir mahkeme salgını Microsoft Kururucus Bill Gates, George Soros ve Rockefeller ailesini sorumlu tuttu. Suçlamanın merkezinde ise Bill Gates yer alıyor. Kovid-19 virüsünün laboratuvar ortamında üretildiğini iddiaları yeniden ortaya atıldı.

Peru'daki mahkeme Kovid-19 salgınının nasıl yayıldığına ilişkin inceleme kararı başlattı. Mahkeme, Kovid-19'un zenginlerin elinden çıktığı iddia ederek, Microsoft kurucusu ABD'li iş insanı Bill Gates, İş insanı George Soros ve dünyanın en zengin ailesi Rockefeller'ın  hatası olduğunu ileri sürdü. 

Yaşanan bu soruşturmanın basında ve sosyal medyada geniş yer bulmasının ardından Peru Yüksek Mahkemesi, soruşturmaya el attı. Yapılan açıklamada, soruşturma kararını imzalayan yargıçlara ön soruşturma açtı.