05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Batı Şeria’da Filistinlilere saldırı: Zeytin hasadı hedef alındı

Batı Şeria’da Filistinlilere saldırı: Zeytin hasadı hedef alındı

İşgal altındaki Filistin topraklarında bir kez daha insanlık dramı yaşandı. Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde, zeytin hasadı yapan Filistinli köylülere yönelik saldırılar düzenlendi.

İşgal altındaki Filistin topraklarında bir kez daha insanlık dramı yaşandı. Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde, zeytin hasadı yapan Filistinli köylülere yönelik saldırılar düzenlendi. İsrail askerlerinin himayesinde gerçekleşen bu saldırılarda zeytin ağaçları ateşe verildi, çuvallar çalındı ve Bedevi topluluklara da korku salındı.

Nablus’ta Gönüllülere Saldırı: İsrail Güçleri Seyretti

Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın aktardığına göre, Batı Şeria’nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde zeytin hasadı yapan Filistinli çiftçilere ve onlarla dayanışma amacıyla bölgeye gelen gönüllülere, Filistin topraklarını gasbeden İsrailli gruplar saldırdı. Üstelik bu saldırılar, İsrail askerlerinin gözetimi ve koruması altında gerçekleşti. 

 Saldırganlar, çok sayıda zeytin ağacını ateşe vererek doğaya ve kültüre yönelik büyük bir tahribat gerçekleştirdi. Üstelik yalnızca yakmakla yetinmeyip, zeytin dolu çuvalları da çaldılar. 

Bedevi Topluluklara Gözdağı: Çadırlara Kadar Girildi

Zeytinliklerle sınırlı kalmayan saldırılar, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Ürdün Vadisi’nde yaşayan Bedevi topluluklara kadar uzandı. İsrailli saldırganlar, bölgeye girerek çadırların arasında dolaştı ve özellikle çocuklar ile kadınlar arasında büyük korku yarattı. Bu tacizler, sivilleri hedef alarak psikolojik baskı oluşturma amacı taşıyor. Aynı şekilde Kudüs’ün doğusunda yer alan Gaba beldesi yakınlarındaki Maazi Bedevi topluluğu da benzer bir tehditle karşı karşıya kaldı.

Gazetecilerin ve sivillerin aktardığına göre, Kudüs’ün doğusundaki bölgelerde İsrail askerlerinin eşlik ettiği saldırgan gruplar, Filistinlilere ait evlere taşlarla saldırdı ve sokak ortasında lastik yaktı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *