25 yaşındaki Sierra Rose Toroitich, Kuzey Dakota'daki Dickinson kentinde kardeşi ve 2 çocuğuyla birlikte bir otele yerleşti. Toroitich, odada esrar içti ve 8 aylık bebeğiyle birlikte uyumaya başladı.

Yatakta eroin ve toksik fentanil de dahil olmak üzere içinde çok sayıda ilaç bulunan bir çanta da vardı.

BEBEĞİN BABASI YETİŞTİ

8 aylık bebek uyandı ve çantaya erişerek aşırı dozda eroin aldı. Kadın uyandı ancak yardım çağırmayı reddetti. Kardeşi de tanık olduğu halde ambulansı aramadı.  Bebeğin babası odaya girdi ve cansız şekilde duran bebeğini farkettikten sonra sağlık görevlilerine haber verdi.

BEBEĞİ YAŞATMAYI BAŞARDILAR

Sağlık görevlileri, ölümcül olan aşırı doz uyuşturucuyu önlemek için kullanılan bir ilaç ile bebeği yaşatmayı başardı. Şu an bebek hastanede tedavi altında. Kadın, uyandıktan sonra bile bebeği için yardım çağırmayı reddetmekle suçlanıyor. Kardeşinin ise uyuşturucu tedarik etmekten hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

"TELEFONUM ŞARJDAYDI"

Kadın ifadesinde "Ben harika bir anneyim, telefonum şarjdaydı, polisi aramamamın tek nedeni bu. Bebeğimi elimde tuttum, çığlık atıyordum. Ne yapacağımı bilemedim. Kardeşim de kaçtı. Hiçbir çocuğumla sorunum yok" dedi. Kadın kefaletle serbest bırakılsa bile çocuklarından uzak tutulacak.

Editör: Haber Merkezi