05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Beyrut toplantısı ifşa oldu: Hamas'ın İsrail'e yönelik operasyonunda bakın hangi ülkenin parmağı varmış!

Beyrut toplantısı ifşa oldu: Hamas'ın İsrail'e yönelik operasyonunda bakın hangi ülkenin parmağı varmış!

Hamas'ın İsrail'e yönelik Aksa Tufanı operasyonunda İran'ın parmağı olduğuna yönelik iddiaların ardı arkası kesilmiyor.

ABD merkezli Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Hamas ve Hizbullah'ın üst düzey üyelerine dayandırdığı haberinde, İranlı güvenlik yetkililerinin, sürpriz saldırının planlanmasında yardımcı olduğunu ve son onayı verdiğini öne sürdü.

Söz konusu habere göre, operasyonun ayrıntıları, Beyrut'ta İran Devrim Muhafızları subaylarının, Hamas ve Hizbullah dahil İran destekli 4 militan grubun temsilcileriyle bir araya geldiği toplantılarda belirlendi.

Gazete, "İranlı güvenlik yetkilileri, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırısının planlanmasına yardımcı oldu ve Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki son toplantıda da bu operasyona yeşil ışık yaktı" ifadelerine yer verdi.

Devrim Muhafızları Ordusu'nun, Hamas saldırısının planlanması ve hayata geçirilmesine önemli rol oynadığını iddia eden ABD merkezli gazete, ordu yetkililerinin Ağustos ayından bu yana Hamas'la iş birliği içerisinde hava, kara ve deniz saldırılarını da kapsayan kompleks bir operasyon tasarladığını yazdı.

Hamas Sözcüsü Gazi Hamad da, İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye, Hamas'ın operasyon için İran'dan doğrudan destek aldığını söylemişti. Hamad diğer ülkelerin de Hamas'a yardım ettiğini söylemiş; ancak bu ülkelerin isimlerini vermemişti.

Söz konusu iddiaya değinen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Pazar günü yaptığı açıklamada, Tahran'ın saldırıyı yönettiğine ya da arkasında olduğuna dair somut bir kanıt bulunmadığını söylemişti. Blinken, bununla birlikte İran'ın bu gruplarla uzun süredir var olan ilişkisini de kabul etmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *