Bahamalar'ı vuran Dorian Kasırgası nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 43'e yükseldi. Binlerce insan, Dorian Kasırgası'ndan kaçarak Florida'ya gitti. Dünya Gıda Programı, Bahamalar'da Marsh Limanı'ndaki evlerin, binaların ve altyapının yaklaşık yüzde 90'ının yıkıldığını söyledi. Binlerce insanın hükümet binasında, tıp merkezinde ve fırtınadan kurtulan bir Anglikan kilisesinde yaşadığı, ancak su, elektrik ve sıhhi tesislere erişimin çok az olduğu belirtildi.

'İHTİYAÇLAR ÇOĞALMAYA DEVAM EDİYOR'

WFP sözcüsü Herve Verhoosel bir e-postada “İhtiyaçlar çoğalmaya devam ediyor” dedi ve ekledi: 'Tahliyeler yavaş yavaş feribotla gerçekleşiyor, çünkü günde yüzlerce kişinin olarak kaçtıkları bildiriliyor.'

SALGIN RİSKİ YÜKSEK

Cumartesi günü Florida'ya 1000'den fazla insanı taşıyan bir yolcu gemisi geldi. Yanlarında birlikte güvenli bir yer bulmayı umdukları küçük çocukları veya yaşlanan akrabaları vardı. Pan Amerikan Sağlık Örgütü'ne göre ishal ve su kaynaklı hastalıklarda salgın riskinin yüksek olduğu, içme suyunun ise lağımla karışabileceği için salgın oluşturabileceği belirtildi.

Marsh Harbour'daki fırtınadan kurtulan 32 yaşındaki bir marangoz Travis Newton, ailesiyle birlikte Cumartesi sabahı Nassau'ya geldiğini ve yaşayacak güvenli bir yer bulmaya çalıştığını, kasaba sakinlerinin, fırtına geçtikten sonra hasar gören mağazaların enkazında yiyecek ve su için arama yaptıklarını söyledi.

WFP'nin tahminine göre, 70.000 civarında insan gıdaya ve barınağa ihtiyaç duyuyor ve özel tahminciler Karayipler'de 3 milyar dolarlık sigortalı mülkün tahrip edildiğini ya da zarar gördüğünü belirtti.