ABD'nin ilaç ve aşı konusundaki en yetkin iki kurumu olan Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ve Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) flaş bir duyuruyla Johnson&Johnson’ın Kovid-19'a karşı geliştirdiği tek dozluk aşısı için uygulamanın durdurulması kararı almaya hazırlandıklarını açıkladı.

AstraZeneca ile başlayan koronavirüs aşılarındaki yan etki krizi giderek büyüyor.

Avrupa İlaç Ajansı’ndan da geçtiğimiz günlerde Johnson & Johnson aşısı için 'kan pıhtısı' soruşturması başlatılmıştı. Benzer bir karar da aşının kendi ülkesi ABD'den geldi.

FDA ve CDC'nin verdikleri bu flaş kararın ardında ise ülkede 6 kadının bu aşı yapıldıktan sonra kan pıhtılaşmasıyla ilgili ciddi yan etkiler yaşamış olması.

New York Times'ın haberine göre iki kurum aşıyı federal sitelerde kullanmayı bırakacak ve eyaletlere de aynı öneriyi yapmaya hazırlanıyor. 

JOHNSON& JOHNSON'DAN AÇIKLAMA

Johnson and Johnson'dan ise  "Nadir görülen pıhtı vakaları ile aşı arasındaki bağlantı kesin değil" açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada ayrıca "Koronavirüs aşısı bağlantılı trombositopeni vakalarına dair bilgimiz var" ifadeleri kullanıldı.