Alman otomotiv devi BMW, 100 binden fazla aracını hava yastıklarında patlama tehlikesi olduğu için geri çağırdı. Sürücülere patlama esnasında şarapnel parçası gelme ihtimaline karşın firma 1.16 motor BMW 3 serisi araçları için uyarıda bulundu. Alman firma söz konusu hava yastıklarında üretimden kaynaklanan bir sıkıntı açıkladı. Alman devi benzer sorunlardan dolayı Avustralya'daki 12 bin aracına geri çağırmıştı. Ardından 100 bin ABD vatandaşı da BMW markalı araçlarını iade etmek isteyerek yoğunluğu sebep oldu.

YENİSİ İLE DEĞİŞTİRİLECEK

BMW'den yapılan açıklamaya göre, firmanın çağrıya çıktığı araçların sadece 3 serisi ve 1999-2001 yılında ABD'de üretilen modeller için geçerli olduğu bildirildi. Açıklamanın devamında ise şirket vatandaşları aracı kullanmamaları konusunda uyardı. Söz konusu sorunu düzeltmek için çalıştıklarını bildiren firmanın açıklamasında hatalı parçanın yenisi ile değiştirileceğini söyledi.

ÖLÜME NEDEN OLDU

Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi'nden (NHTSA) yapılan açıklamaya göre, BMW'nin 1999 yılından önceki bütün araçlarındaki hava yastıklarının hatalı olarak üretildiği ve satıldığı bildirildi. Açıklamanın devamında ise 1998 yılında söz konusu hatanın bir kişinin ölümüne neden olduğu bildirildi. Avustralya ve Kıbrıs'ta da aynı problemi yaşayan sürücüler direksiyon başında patlayan hava yastığından dolayı yaralandıklarını dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi