İspanya'nın Barselona kentinde yaşayan ve ailesinin evinden 6 yıl önce ayrılan 24 yaşındaki genç, okul masraflarını ailesinin karşılamasını isteyerek anne ve babasına davra açtı. Mahkeme gencin bu talebini sorumluluk alması gerektiği düşüncesiyle reddetti.

MAHKEME KABUL ETMEDİ

Anne ve babası ayrı olan genç, bu ayrılık sürecinde hem anne hem babasında yaşadı. 18 yaşındayken bir kursa katılıp buradan aldığı parayla da dövme yaptıran genç çocuk, ebeveynlerinin eğitim konusundaki tüm uyarılarına rağmen onları da dinlemeyip büyük anne ve büyük babasının yanına taşınarak bu kez de geçim masraflarını onlara ödetmeye başladı. Eğitimine bir süre ara veren 24 yaşındaki genç, okumaya devam etmek istediğini belirtip bu sefer de masraflarını ailesinin karşılamasını istedi. Ancak mahkeme çocuğun bu teklifini reddetti.

SORUMLULUKLARINI KABULLENMELİ

Gencin talebini reddeden mahkeme 'kararları nedeniyle doğan sorumlulukları kabul etmesi gerektiğini’ söyledi. Mahkeme ayrıca, ihtiyaçları karşılamak konusunda belli bir yaşa gelindikten sonra anne babaya bel bağlanmamasının önemini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi