Filistin'in Beytüllahim kentinde yaşayan ve güzellik merkezinde çalışan 21 yaşındaki İsra Garib, 22 Ağustos'ta sebebi bilinmeyen bir şekilde öldürüldü.

İsra’nın eniştesi ve abisi zamanla çelişkili açıklamalarda bulundu. Önce kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini söylediler, ardından ifadelerini değiştirip evin balkonundan düşerek öldüğünü iddia ettiler. Eniştesi sonra bir açıklama daha yaparak İsra'ya aşık bir cinin ona musallat olduğunu öne sürdü.

ADLİ TIP RAPORU ÇIKTI

İsra’nın ölümünden 20 gün sonra adli tıp raporu çıktı. Buna göre ne balkondan düşmüştü ne de kalp krizi geçirmişti. Filistin Başsavcısı Ekrem Hatip, yaptığı açıklamada, genç kızın darp ve şiddetten kaynaklanan şiddetli solunum yetmezliğinden öldüğünü belirtti. Adli tıp raporunda, genç kızın darp kaynaklı gözünün morardığı, göğüs kafesinde kırılma olduğu, kafasında kırıklar olduğu bilgisi yer aldı.

FOTOĞRAF PAYLAŞTIĞI İÇİN DÖVEREK ÖLDÜRMÜŞLER

Ardından korkunç gerçek ortaya çıktı. Eniştesi ve abisi, İsra’yı kendisiyle evlenmek isteyen gençle fotoğraf paylaştığı için şiddet uygulayarak öldürmüştü.

Bu bilgi sonrası sosyal medyadan tepki yağdı. Filistinli İsra için sosyal medyada "Hepimiz İsra'yız" etiketi açıldı. Sosyal medyada, 9 Ağustos’ta da omurgasında kırık olduğu şikayetiyle hastaneye gelen İsra’nın çığlık attığı bir video yayınlanmıştı.

TUTUKLANDILAR

Adli tıp raporunun ardından İsra’yı öldürmekle suçlanan eniştesi Mustafa Safi, kardeşi Ahmet Garib ve babası B. Garib tutuklandı.