Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bali'deki G20 Liderler Zirvesi kapsamında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 zirvesi kapsamında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman ile görüştü.

Bu yıl Endonezya’nın başkanlığını yürüttüğü G20’nin Liderler Zirvesi, “Birlikte Toparlanma Daha Güçlü Toparlanma” ana temasıyla 15-16 Kasım’da Bali’nin güneyinde yer alan Nusa Dua Yarımadası’nda düzenleniyor.

Zirve, Endonezya Devlet Başkanı Widodo’nun, Apurva Kempinski’deki liderleri karşılama töreniyle başladı.

PUTİN ZİRVEDE YOK

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı zirveye, G20’yi oluşturan Arjantin, Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, Endonezya, İtalya, Japonya, Meksika, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Birleşik Krallık, ABD ve Avrupa Birliği’nin (AB) liderleri iştirak ediyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin zirveye katılmazken, Rusya’yı zirvede Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un başkanlık ettiği bir heyet temsil ediyor.

ERDOĞAN’IN TEMASLARI BAŞLADI

G20 Liderler Zirvesi için Apurva Kempinski’ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada G20 Liderler Zirvesi resmi karşılama törenine katıldı.

Zirveye ev sahipliği yapan Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, toplantı öncesinde karşıladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tokalaşarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Haber Merkezi