Şu an 21 yaşında olan Mackenzie Lea, henüz 10 yaşındayken yüzünde bir acı hissetmeye başladı ve bir süre sonra geçti. Ancak 12 yaşına geldiğinde yüzünde hissettiği acı geri döndü. Ailesi ise sorunun migren olduğunu düşünüyordu.

HİÇBİRİ İŞE YARAMADI

15 yaşındayken bir gün makyaj yaptığında acı o kadar dayanılmaz hale geldi ki, ölmekten korkmaya başladı, bu yüzden doktora gitti. Birkaç ay boyunca doktorlar neyin yanlış olduğunu, hastalığın ne olduğunu bulmaya çalıştılar. Migren ilacı, antibiyotik ve alerji ilacı yazdılar. Ancak bunlar hiçbir işe yaramadı.

TEŞHİS KONULDU

Sonunda teşhis konuldu. Doktor hastalığının diş fırçalamak, yemek yemek, konuşmak veya öpmek gibi en ufak yüz hareketlerinin bile dayanılmaz ağrıya neden olabileceği nadir bir sinir hasarı şekli olan trigeminal nevralji (TN) olduğunu söyledi. Bu hastalık genç kadının hayatını durdurdu. Okuma hayallerinden ve dans etmekten vazgeçmek zorunda kalacaktı. Çünkü yüzündeki en ufak hareketi ona dayanılmaz bir acıya mal oluyordu.

3 AY SONRA YENİDEN ACI ÇEKMEYE BAŞLADI

Erkek arkadaşı bu zor zamanında onun hep yanında oldu. Genç kadın, “Bazen onu öpmek bile acı veriyor, bu bizim için gerçekten sinir bozucu olabilir." dedi. Çok sayıda ilaç denedi ve 2015'te beynindeki baskıyı hafifletmek için ameliyat geçirdi. Ameliyat üç ay sonra beyin omurilik sıvısı kaçağı olana kadar başarılı olmuş gibi görünüyordu. Ağrı geri döndüğünde Mackenzie, hastalık ile başa çıkmak için fiziksel, zihinsel ve mesleki terapiyi içeren yoğun bir ağrı rehabilitasyon programına geri döndü.

Mackenzie, bir süre sonra yeniden bıçak altına yatarak beyin ameliyatı oldu. Halen doktor gözetiminde tutulan genç kız, bir süredir ağrılarından kurtulmuş durumda.

Editör: Haber Merkezi