05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Dünya devi firma 4 Bin 606 mağazasını 48 saat kapatacak! Sebebi yok artık dedirtti

Dünya devi firma 4 Bin 606 mağazasını 48 saat kapatacak! Sebebi yok artık dedirtti

Walmart ve diğer dev zincirler, çalışanlarına tatil izni veriyor. Şükran Günü ve Noel’de ABD genelinde mağazalar kapalı olacak. ve diğer dev zincirler, çalışanlarına tatil izni veriyor. Şükran Günü ve Noel’de ABD genelinde mağazalar kapalı olacak.

ABD perakende devleri bu yıl tatil döneminde farklı bir yol izliyor. Ülke genelinde binlerce mağazası bulunan Walmart, çalışanlarının sevdikleriyle zaman geçirmesi için Şükran Günü ve Noel’de kapılarını tamamen kapatacağını açıkladı. Bu karar, çalışan haklarına verilen önemin arttığını gösterirken, tüketici alışkanlıklarını da değiştirecek gibi görünüyor.

Walmart’tan Aile Odaklı Karar

Walmart tarafından yapılan açıklamada, ABD genelinde faaliyet gösteren 4.606 mağazanın her iki tatil gününde de kapalı olacağı duyuruldu. Şirket, mağazaların bayramlardan sonraki sabah saat 06.00’da yeniden açılacağını bildirdi.

Walmart sözcüsü, karara ilişkin yaptığı açıklamada,

“Walmart ailesi olarak çalışanlarımızın tatil dönemlerinde aileleri ve arkadaşlarıyla kaliteli zaman geçirmelerini istiyoruz.”
ifadelerini kullandı.

Şirket, ayrıca müşteri memnuniyetini korumak amacıyla tatil dönemi iade politikasında da düzenlemeye gitti. Buna göre, 1 Ekim – 31 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılan alışverişlerde ürün iade süresi 31 Ocak 2026’ya kadar uzatıldı.

Diğer Perakende Zincirleri de Aynı Yolda

Walmart’ın bu adımının ardından Target, Kohl’s, Aldi, Lowe’s ve Home Depot gibi diğer büyük perakende devleri de benzer kararlar aldı. Bu markalar da Şükran Günü ve Noel’de mağazalarını kapatarak çalışanlarına tatil imkânı sunacak.

Macy’s ve JCPenney de yalnızca Şükran Günü’nde hizmet vermeyeceğini duyurdu. Böylece ABD genelinde çok sayıda zincir, uzun yıllardır süregelen “tatil günlerinde alışveriş” geleneğine ara vermiş oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *