Rusya öyle bir füze yaptı ve tanıttı ki, dünyada şok etkisi yarattı.

Dünya üzerindeki en etkili silah sistemlerinden biri olması beklenen Tsirkon isimli hipersonik füze hakkında Savunma Bakanlığı ve Devlet Başkanı Vladimir Putin açıklama yaptıb

Rusya Savunma Bakanlığı’nın basın dairesinden yapılan açıklamada, “Hipersonik Tsirkon füzelerinin denemeleri başarılı bir şekilde tamamlanmaktadır. SSCB Donanması Amiral Gorşkov savaş gemisinden yapılan fırlatmalar, Tsirkon füzelerinin ulaşabilecekleri uzaklık, belirlenen hedefi şaşmadan vuruşları ve uçuşlarının hipersonik (sesten çok daha hızlı) özelliğini doğrulamıştır” ifadeleri kullanıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise yaptığı açıklamada deniz güçlerinin 'benzeri olmayan hipersonik silahları' olacağını söyledi.

Putin, St. Petersburg’daki donanma geçidindeki konuşmasında “Dünyada hiçbir benzeri olmayan hipersonik (sesten çok daha hızlı) silahlar, insansız su altı araçları ve en etkili savunma sistemleri ile donanmanın üstünlüğü ve savaşma olanakları yükseltilecektir” ifadelerini kullandı.

Hem deniz, hem de kara hedeflerini yok etme gücüne sahip Tsirkon hipersonik füzesinin hızının 9 mach (ses hızının 9 katı), menzilinin ise 1000 kilometreden fazla olacağı, denizaltı ve denizüstü gemilerinde kullanılacağı belirtildi.

Tsirkon hipersonik füzesinin ABD topraklarındaki komuta merkezlerini beş dakika içinde imha edebileceği iddia edildi.

Editör: Haber Merkezi