İskoçya, 8 adasında azalan nüfusu artırmak için çarpıcı bir karar aldı.

İskoç hükümeti, uzak adalara taşınmayı kabul edenlere 50 bin sterlin yani yaklaşık 1 milyon 32 bin TL ödeme kararı aldı.

Yapılan açıklamada  insanların adalarda sürdürülebilir yaşamlarına yardımcı olmak amacıyla ev satın almalarına, inşa etmelerine veya yenilemelerine ve hatta iş kurmalarına izin verileceği bildirildi.

İskoçya’ya ait ve taşınılması halinde para önerilen adalar içerisinde Iona, Vetersay, Great Bernara, Rum, Unst, Eday, Great Cumbrae ve Jura adaları yer alıyor.

Adalara taşınacak ailelerde İskoç vatandaşlığı zorunluluğu yok. Dünyanın her yerinden başvurunun kabul edileceği belirtildi. Bu kapsamda Güney Amerika ülkesi Ekvador’dan gelen bir ailenin bile plan kapsamına alındığı aktarıldı. 

Batı Adaları Konseyi Ulaştırma ve Altyapı Komitesi başkanı Uisdean Robertson, adaya yerleşecek ilk misafirlerin yaklaşık 9,600 kilometre uzaklıktaki Ekvador’dan geldiğini söyledi.

Robertson, “Biz adalarla bağlantısı olan aileleri veya gençleri istiyoruz. Sadece teklif edilen nakit parayla cezbeden insanları değil” derken, tek şartlarının adadan ayrılmamak olduğunu açıkladı.

Editör: Haber Merkezi