Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Artık benim için Miçotakis diye birisi yok' tepkisini göstermesinin ardından, Atina yönetimi BM'ye şikayet mektubu gönderdi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmada Türkiye'yi şikayet etmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık benim için Miçotakis diye birisi yok" tepki göstermişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Miçotakis'i silmesinin ardından Yunan yönetimi BM'ye Türkiye'yi şikayet eden bir mektup gönderdi. 

MİÇOTAKİS SOLUĞU BM'DE ALDI

"Yunanistan, Türkiye'yi, özellikle yasal olarak asılsız ve tarihsel olarak yanlış iddialarla Yunanistan'ın Ege adaları üzerindeki egemenliğini sorgulamayı bırakmaya ve Yunanistan'ı savaşla tehdit etmekten kaçınmaya resmi ciddiyet içinde çağırıyor."

"Türkiye'nin son derece tehdit edici eylemleri arasında savaş uçaklarının uluslararası hukuka aykırı şekilde Yunan toprakları üzerinde tekrarlanan uçuşları da yer alıyor."

YUNANİSTAN ANLAŞMA ŞARTLARINA UYMUYOR

Diğer yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail ziyareti dönüşü yaptığı açıklamada, "Yunanistan'ın 1923 Lozan ve 1947 Paris Barış Anlaşması çerçevesinde şartlı olarak kendisine verilen adaların statüsünü bozması uluslararası hukuka aykırı. Yunanistan ne gerekçe bulursa bulsun gerekçesi geçerli değil.

Şartlar nedir bu adaları silahlandırmayacağı, Yunanistan 1960'dan beri silahlandırdı biz de vazgeçmezse egemenlik tartışması başlar dedik, gayet açık. Son derece ciddiyiz, blöf yapmıyoruz çünkü şartlı verilen Adalar'dır, her konuşmasında uluslararası hukuk anlaşma diyen Yunanistan buna uymazsa biz bu işi daha ileri noktaya götüreceğiz." sözlerine yer vermişti. 

Editör: Haber Merkezi