Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ani Badalyan, Türkiye ile Ermenistan arasındaki diplomatik ilişkilerin “tam normalleşme” hedefi doğrultusunda ilerlediğini açıkladı.
Badalyan, PassBlue haber sitesine verdiği röportajda, iki ülke arasında sürdürülen diyaloğun “üst düzeyde ve yapıcı” olduğunu belirterek, sınırın açılmasının hem ekonomik hem de siyasi açıdan büyük önem taşıdığını ifade etti.
“Tam Normalleşme ve Sınırın Açılması En Büyük Hedef”
Badalyan, Ankara–Erivan hattında yürütülen görüşmelerin karşılıklı iyi niyetle sürdüğünü vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Türkiye ile Ermenistan arasında tam normalleşmeyi hedefliyoruz. Sınırın açılması, bölgede istikrar ve refah açısından hayati bir adım olacak.”
Badalyan ayrıca, iki ülke arasındaki iş birliği kapsamında sınır köprülerinin yenilenmesi gibi projelerin hayata geçirildiğini hatırlattı.
“Barış Süreci İçin Güçlü Taahhütler Var”
Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki barış sürecine de değinen Badalyan, temel ilkelerde uzlaşı sağlandığını belirterek, “Barışın tesis edilmesi yönünde güçlü ve net taahhütler var.” dedi.
TRIPP (Trump'ın Uluslararası Barış ve Refah Rotası) girişimine de değinen Badalyan, çok sayıda ülkenin bu rota kapsamında alternatif ulaşım ve ticaret bağlantıları arayışında olduğunu söyledi.
