Beishenaliev’in yabancı öğrencileri üniversitelere kaydettirmek için 110 bin dolar rüşvet aldığı ifade edilen açıklamada, soruşturma sonucunda tüm bilgilerin verileceği kaydedildi. Beishenaliev'in tutuklanması ülkedeki diğer FETÖ'cüleri panikletti.

FETÖ bağlantılı bir diğer Sosyal-Demokrat Partisi Vekili Canar Akaev, Kırgız Meclisi'ndeki konuşmasında Beishenaliev'in tutuklanmasına ve görüntülerinin yayınlanmasına tepki

ırgızistan'ın FETÖ bağlantılı Eğitim ve Bilim Bakanı Almazbek Beishenaliev, rüşvet alırken suçüstü yakalandı. Beishenaliev'in rüşvet alırken suçüstü yakalanması ve gözaltına alındığı anların görüntüleri Kırgız İçişleri Bakanlığı tarafından kamuoyuna servis edildi.

Beishenaliev’in yabancı öğrencileri üniversitelere kaydettirmek için 110 bin dolar rüşvet aldığı ifade edilen açıklamada, soruşturma sonucunda tüm bilgilerin verileceği kaydedildi.

Kırgızistan'ın FETÖ bağlantılı Eğitim ve Bilim Bakanı Almazbek Beisenaliev, rüşvet alırken suçüstü yakalandı. Beisenaliev'in rüşvet alırken suçüstü yakalanması ve gözaltına alındığı anların görüntüleri kamuoyuna servis edildi. Beisenaliev'in yabancı öğrencileri üniversitelere kaydettirmek için 110 bin dolar rüşvet aldığı ifade edilen açıklamada, soruşturma sonucunda tüm bilgilerin verileceği kaydedildi.

Türkiye, daha önce teröristbaşı Fetullah Gülen hakkında övgü dolu açıklamalarda bulunan Beisenaliev'in bakanlığa atanmasının ardından duyduğu rahatsızlığı diplomatik kanallardan ilgili makamlara aktarmıştı.

FETÖ'NÜN BİR KOLU DAHA KIRILDI
41 yaşındaki Beishenaliev, 2020-2021 yıllarında 6 ay Eğitim ve Bilim Bakanı görevi yaptıktan sonra Kırgızistan’ın Bern Büyükelçisi ve sonrasında Birleşmiş Milletlerin (BM) Cenevre Ofisinde Kırgızistan Daimi Temsilcisi görevleri yürütmüş, şubat ayında ise yeniden Eğitim ve Bilim Bakanı olarak atanmıştı.

TÜRKİYE KIRGIZİSTAN MAKAMLARINI UYARMIŞTI
Türkiye Beishenaliev’in bakanlığa atanmasının ardından duyduğu rahatsızlığı diplomatik kanallardan ilgili makamlara aktardı. Aynı zamanda Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKOY) aracılığıyla da Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’a bu bakanın FETÖ bağlantıları aktarıldı.

Editör: Haber Merkezi