Türkiye, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine sıcak bakmıyor. Türkiye, iki İskandinav ülkenin teröre verdiği desteğin sona ermesini istiyor. İki ülke diyalog çağrısı yapıp Türkiye'nin şartlarını yerine getirmek istediklerini belirtseler de terör örgütleriyle olan bağlarını koparmadıkları ortaya çıkıyor.

BEBEK KATİLİ 'ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK'' AFİŞLERİ YAYINLANDI

TRHABER' yer verilen hab ere göre,daha önce İsveç'te paçavralarla sokaklara inen terör yandaşları PKK lehine slogan atmışlardı. Bu kez de Finlandiya'daki terör yandaşları ortaya çıktı ve yetkililer skandal afişler için sessiz kalmayı tercih etti. NATO'ya katılmak isteyen Finlandiya'nın başkenti Helsinki'deki metrolarda bulunan ekranlarda terör örgütü elebaşı "Öcalan'a özgürlük" afişleri yayınlandı.

CHP BU AFİŞLER SONRASI YİNE DESTEK VERECEKMİ?

Teröre kucak açan Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyeliği konusunda 16 gün susan CHP, ilk açıklamasını Finlandiya medyasına yaptığı açıklamada, bu ülkenin NATO üyeliğine destek sözü vererek İktidar hayali kuran CHP’nin dış politika temsilcisi Ünal Çeviköz, “Finlandiya NATO’ya girecek” diyerek açık çek vermişti.

CHP İstanbul Milletvekili  Emekli büyükelçi Çeviköz, PKK konusunun Türkiye’nin Finlandiya’yla doğrudan ele alması gereken ikili bir sorun olduğunu söyledi: “Bu konuyu Finlandiya’nın NATO üyeliğine engel olarak gündeme getirmek, dış politikada açık bir taktik hatadır“ demişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: NATO, TERÖR ÖRGÜTLERİNE DESTEK KURULUŞU DEĞİLDİR

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için yaptığı başvuruya değindi. Erdoğan, Biz her iki ülkenin NATO üyeliğine terör örgütü PKK'ya ve uzantısı kuruluşlara verdikleri destek sebebiyle karşı olduğumuzu açıkça ilan ettik. NATO bir güvenlik kuruluşudur, terör örgütlerine destek kuruluşu değildir. Bu terör örgütlerine İsveç Finlandiya Almanya Fransa Hollanda polisleriyle beraber bunları koruma altına alıyorlar terör örgütünün başının posterleriyle yürüyüşlerini yapıyorlar. Şu ana kadar somut herhangi bir belge önümüze konulmuış değil. Belgeye bağlı olmayan sözlere inanmamız mümkün değil.'' şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi