Geçtiğimiz günlerde BlaBlaCar'ın Voi ile işbirliğine giderek piyasaya hakim olma isteğinin ardından Ford da elektrikli scooter şirketi Spin için kolları sıvadı. Bir süredir hizmet vermeye devam eden Spin Covid-19 salgınından sonra artan talep için ilk kez uluslarası piyasaya sürülüyor. BlaBlaCar'ın Fransa pazarında yer almasının ardından Spin de Almanya'da söz sahibi olmak istiyor.

ABD San Francisco merkezli şirket, yaklaşık 2 yıl önce 100 milyon dolar karşılığında Ford'un olmuştu. Gerçekleşen satışın ardından küresel pazarda da yer almak isteyen Ford, büyüme planlarını açıkladı. Özellikle Covid-19'un ardından sosyal mesafe odaklı seyahat yapmak isteyen yolcular, elektrikli scooter ve elektrikli bisiklet alternatiflerine yöneldi. Yapılan araştırmaların ardından Spin'in kullanım oranı, ABD'de de yüzde 30'un üzerinde artış gösterdi, kullanım süresi ise yüzde 40'ın üzerinde uzadı. 

Gelen güzel verilerden sonra Ford, uluslararası pazarda olmak için ilk adımı attı. Spin, bu hafta Köln şehrinde hizmete başlarken önümüzdeki haftalarda Dortmund ve Essen'de de hizmet verecek. Spin'in aynı zamanda birçok ülkede aktif olarak faaliyet gösterebilmek için başvurda bulunduğu da ortaya çıktı. Özellikle Paris, Lyon, Liverpool, Londra ve Manchester şehirleri ön plana çıktı.

Kaynak: https://www.sirketdedikodulari.com/teknoloji/ford-elektrikli-scooter-sirketi-spin-i-uluslararasi-piyasaya-h117.html

Editör: Haber Merkezi