Muhammed ismi en popüler dönemini 2600 erkek çocuğa verildiği 2014'te yaşadı. Takip eden yıllarda ismin popülaritesinde düşüş yaşansa da bu yıl sonuna kadar 2014'teki rakamın geride bırakılması bekleniyor.

Özellikle Kuzey Afrika kökenli Müslüman ailelerde ilk dünyaya gelen erkek çocuğa Peygamber Muhammed'in ismini verme geleneği bulunuyor. Bu isim aynı zamanda dünya genelinde en yaygın erkek ismi olarak ön plana çıkıyor. Dünyadaki en popüler kız ismi ise "Marie" (Maria).

2019 yılında Fransa'da erkek çocuklar için en çok tercih edilen 5 isim şöyle: Gabriel, Raphael, Léo, Louis, Lucas. Kızlarda ise Emma, Jade, Louise, Alice, Chloé.

TERCİH MÜMKÜN

Fransa'da ilgili yasanın 1993'te yumuşatılmasıyla birlikte çocuğa yönelik önyargıya neden olmaması kaydıyla herhangi bir ismi tercih etmek mümkün.

20'nci yüzyılın başında ailelerin çocukları için istediği ismi koyma hakkı bulunmuyordu. Yeni doğan çocuklara, takvimden ya da tarihi şahsiyetlerin isimlerinin yer aldığı listedeki yaklaşık iki bin isim arasından ad koyma zorunluluğu vardı.

Bu uygulamanın da etkisiyle, 1900'lerde Fransa'daki her 5 kız çocuğundan birine Marie adı verilmişti.