Fransa Genelkurmay Başkanı Fabien Mandon, Rusya’nın savaşı Avrupa kıtasına taşıma ihtimaline karşı orduyu hazırlıklı olmaya çağırdı.
Ulusal Meclis Savunma Komisyonu’nda konuşan Mandon, göreve geldiği günden bu yana yürüttüğü askeri planlamalar hakkında milletvekillerine bilgi verdi. Mandon, Rusya’nın Avrupa’da çatışmayı genişletme eğiliminde olabileceğini belirterek, ordunun önümüzdeki 3 ila 4 yıl içinde bu olasılığa karşı hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.
“Rusya, Avrupa’yı Zayıf Görüyor”
Mandon, Rusya’nın Avrupa’yı genel anlamda “zayıf” bir güç olarak gördüğünü söyledi. “Potansiyel rakiplerimiz, savunma konusunda kararlılığımızı görürse geri adım atabilirler. Ancak hazırlıksız olduğumuzu fark ederlerse, onları durduracak hiçbir şey kalmaz.” ifadelerini kullandı.
Mandon’un bu açıklamaları, Fransa’nın son dönemde Avrupa güvenliği konusundaki artan endişeleri çerçevesinde dikkat çekti. Genelkurmay Başkanı, Fransız ordusuna olası bir askeri “şoka” karşı disiplinli, hızlı ve güçlü bir savunma kapasitesi oluşturma yönünde talimat verdiğini belirtti.
