05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Fransa'nın yeni başbakanı Michel Barnier oldu

Fransa'nın yeni başbakanı Michel Barnier oldu

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, erken seçimi kazanan sol ittifakın adayını reddederek, merkez sağdan Michel Barnier'yi başbakan olarak atadı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, erken genel seçimlerin galibi sol ittifakın (Yeni Halk Cephesi - NFP) ortak başbakan adayını reddederek, merkez sağdan Michel Barnier'yi başbakan olarak atadı. Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Macron'un Barnier'yi "Fransızlara hizmet edecek birleştirici bir hükümet kurmakla" görevlendirdiği belirtildi.

73 yaşındaki Michel Barnier, daha önce Fransa Dışişleri Bakanı ve Avrupa Birliği'nin (AB) Brexit Başmüzakerecisi olarak görev yapmış tecrübeli bir siyasetçi. Bu atama, seçimlerin ardından ülkenin istikrarını sağlama amacıyla gerçekleştirildi.

Seçim sonuçlarına göre, hiçbir parti ya da ittifak salt çoğunluğa ulaşamamış ve Fransa tarihinin en parçalı meclis tablosu ortaya çıkmıştı. Macron, solcu ittifakın adayı Lucie Castets'i atamayı reddederek müzakereleri sürdürme kararı almıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *