İran'da kadınların stadyuma girmesinin yasak olması nedeniyle maça erkek kılığında giren 'Mavi Kız' lakaplı genç kadın, kendisini yaktığı mahkeme salonunun önünde, bir hafta sonra hayatını kaybetti.

POLİSLER DURUMU FARK ETTİ

İstiklal Futbol takımı tarafları olan 29 yaşındaki Seher Hudayari adlı genç kadın, takımının Birleşik Arap Emirlikleri'nden El Ayn'la oynayacağı maçı seyretmek için başkent Tahran'daki Azadi Stadyumu'na kılık değiştirerek girmeye çalışmıştı. Stada girerken polislerin durumu fark etmesiyle yakalanan Hudayari, 4 gün boyunca hapishanede tutulmuştu.

DAVA İLE İLGİLİ GÖRÜŞECEKTİ

Futbol takımının forma rengi nedeniyle 'Mavi Kız' olarak tanınan Hudayari, geçtiğimiz günlerde davasıyla ilgili görüşmeler yapmak için gittiği mahkemede 6 ay hapis cezasına çarptırılacağını duyunca mahkeme önünde kendini yakmıştı. Kaldırıldığı hastanede 1 hafta boyunca yaşam mücadelesi veren Hudayari, hayatını kaybetti.

FUTBOLCULAR TEPKİ GÖSTERDİ

İstiklal futbol takımı oyuncuları da Hudayari'nin ölümüyle ilgili duydukları üzüntüyü Twitter hesaplarından gündeme getirdiler. Futbolcular, takımının maçını izlemeye gelen genç bir kadının bu şekilde ölmesine anlam veremediklerini, birgün İran'da bu yasağın kalkıp kadın ve erkeklerin beraber futbol izleyebilmesini dilediklerini söylediler.

FİFA ZAMAN VERMİŞTİ

FİFA aynı zamanda İran'a kadınların stadyuma girebilmesi için 31 Ağustos'a kadar zaman tanımıştı. Ancak İran bu yasağı uygulamaya devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi