Gazze’de Açlık Savaşı: İsrail Askerlerinden Şok İtiraf
İsrail’in saldırıları ve ablukası altındaki Gazze’de yaşanan insani kriz her geçen gün derinleşiyor. Açlıktan hayatını kaybedenlerin sayısı artarken, yardım tırlarının engellenmesiyle gıda krizi daha da büyüyor.
83 Çocuk Açlıktan Hayatını Kaybetti
Filistin Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim 2023’ten bu yana açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 122’ye ulaştığını, bunların 83’ünün çocuk olduğunu açıkladı.
İsrail Yardım Malzemelerini İmha Etti
İsrail askerleri, Gazze’ye ulaşmaya çalışan binden fazla yardım tırındaki gıda, su ve tıbbi malzemeyi imha ettiklerini kabul etti. Yardım malzemeleri haftalarca Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı’nda bekletildi. İsrail devlet televizyonu KAN’a konuşan bir subay, “Her şeyi toprağa gömdük. Bazılarını da yaktık. Hâlâ güneş altında bekleyen binlerce yardım kolisi var. Eğer Gazze’ye alınmazlarsa onları da imha edeceğiz” dedi.
Filistinlilerin Yemeğe Erişimi Engelleniyor
Bölgeden gelen görüntülerde, kemikleri belirgin hale gelmiş, baygın düşen ve yürüyemeyecek durumda olan insanların varlığı dikkat çekiyor. İsrail güçleri, sivillerin gıda teminine ulaşmasını engelliyor.
DSÖ ve Dünya Gıda Programı'ndan Uyarılar
Dünya Gıda Programı, Gazze’de yaşayan her üç kişiden birinin günlerdir hiçbir şey yemediğini ve kıtlık tehlikesinin arttığını bildiriyor. İsrail’in sınır kapılarını kapalı tutması, yardımların ulaştırılamamasına ve daha fazla sivilin ölümüne yol açıyor.
