İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Gazze’de can kaybı 72 bin 263’e yükseldi

Gazze’de can kaybı 72 bin 263’e yükseldi

Gazze’de 7 Ekim’den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 72 bin 263’e yükseldi. Ateşkese rağmen kayıplar sürüyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nde 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısının 72 bin 263’e yükseldiğini açıkladı. Bölgede yaralı sayısının ise 171 bin 944 olduğu bildirildi.

İsrail ile Hamas arasında 10 Ekim’de yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasına rağmen, bölgede can kayıpları ve yaralı sayısındaki artış devam ediyor. Sağlık yetkilileri, son 24 saat içinde 9 kişinin hayatını kaybettiğini ve 30 yaralının hastanelere ulaştırıldığını duyurdu.

Enkaz altından çıkarılanlar dikkat çekiyor

Ateşkes sürecinde arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürerken, enkaz altından çıkarılan cenazeler de bilanço artışında etkili oldu. 

Bu kapsamda:

Ateşkes sonrası hayatını kaybedenlerin sayısı: 687

Enkazdan çıkarılan cenaze sayısı: 756

Yaralı sayısı: 1.845 olarak kayıtlara geçti.

Gazze’de yıkımın boyutu büyüyor

Yaklaşık 2,5 yıldır süren çatışmaların ardından Gazze’deki altyapı ve yaşam alanlarında ciddi hasar oluştuğu bildiriliyor. Bölgedeki sağlık sistemi ve temel hizmetlerin de ağır yük altında olduğu ifade ediliyor.