05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Gazze’de İsrail saldırısında Filistinli gazeteci hayatını kaybetti

Gazze’de İsrail saldırısında Filistinli gazeteci hayatını kaybetti

İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi’ndeki Deyr el-Balah bölgesine düzenlediği saldırıda Filistinli gazeteci Muhammed el-Dayah yaşamını yitirdi. Gazze Hükümeti, 7 Ekim 2023’ten bu yana hayatını kaybeden gazeteci sayısının 252’ye yükseldiğini açıkladı ve uluslararası topluma İsrail’i kınama çağrısı yaptı.

İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi’ndeki Deyr el-Balah bölgesine düzenlediği saldırıda Filistinli gazeteci Muhammed el-Dayah yaşamını yitirdi. Gazze Hükümeti, 7 Ekim 2023’ten bu yana hayatını kaybeden gazeteci sayısının 252’ye yükseldiğini açıkladı ve uluslararası topluma İsrail’i kınama çağrısı yaptı.

Saldırıda Gazeteci Hedef Oldu

Filistinli kaynakların aktardığına göre, İsrail’e ait savaş uçakları Deyr el-Balah’ta bir çadırı hedef aldı. Saldırı sonucu Filistin Enformasyon Medya Merkezi çalışanı Muhammed el-Dayah hayatını kaybetti. Gazeteci için düzenlenen cenaze töreninde yakınları ve bölge halkı gözyaşlarına boğuldu.

“Gazeteciler Kasıtlı Hedef Alınıyor”

Gazze Hükümeti Medya Ofisi, yaptığı yazılı açıklamada İsrail’in gazetecileri bilinçli şekilde hedef aldığını vurguladı. Açıklamada, ABD ve bazı Avrupa ülkeleri de İsrail’in “soykırım savaşına ortak olmakla” suçlanarak olaylardan sorumlu tutuldu.

Uluslararası Topluma Çağrı

Medya Ofisi, dünya genelindeki medya kuruluşlarını ve uluslararası toplumu İsrail’i açık şekilde kınamaya, saldırıların durdurulması için harekete geçmeye ve işlenen suçların uluslararası mahkemelere taşınması için destek vermeye davet etti.

Son Saldırılarda Can Kaybı 91’e Çıktı

İsrail ordusu bu sabah Nuseyrat ve El-Şati Mülteci Kampları başta olmak üzere Gazze’nin çeşitli bölgelerine saldırı düzenledi. Gün boyu süren saldırılarda, 45’i Gazze şehrinde olmak üzere 91 Filistinli hayatını kaybetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *