Gazze’de yürek burkan doğum: Annesi saldırıda öldü bebek kurtarıldı
Gazze Şeridi’nde devam eden saldırılar bir kez daha sivilleri hedef aldı. İsrail ordusuna ait Quadcopter tipi drondan açılan ateşle başından vurulan 8 aylık hamile bir kadın ağır yaralandı. Kadın, kuzeydeki Şifa Hastanesi’ne kaldırılarak acil ameliyata alındı. Doktorların müdahalesiyle karnındaki bebek sağ olarak kurtarıldı ve El-Hulu Hastanesi’nin yeni doğan ünitesine sevk edildi. Anne ise yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.
Han Yunus’ta bir başka dram yaşandı
İsrail güçleri, Han Yunus’un Mavasi Mahallesi’nde Osman Camisi yakınında bulunan bir çadırı hedef aldı. Saldırıda 30 yaşındaki Suad eş-Şair yaşamını yitirdi. Yedi aylık hamile olan Şair’in cenazesi El-Hilal Hastanesi’ne götürüldü. Burada yapılan müdahaleyle bebeği sağ olarak dünyaya getirildi.
Ateşkes kararına rağmen bombardıman sürüyor
İsrail ordusunun 19 Ocak'ta ilan edilen ateşkese rağmen 18 Mart sabahı itibarıyla yeniden saldırılara başlaması, bölgede endişe ve korkuyu artırıyor. Sivil yerleşim alanları hedef alınırken ölü ve yaralı sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle kadın ve çocukların hedef olduğu saldırılar, insanlık dramının boyutunu daha da büyütüyor.
