Çinde meydana gelen olayda 29 yaşındaki Xiao Wei, toksinlerin atılmasına yardımcı olacağını düşünerek yılan safrası yedi. Ancak bir gün aniden nöbet geçirdi. Bilincini kaybetti ve arkadaşları tarafından hastaneye kaldırıldı. Doktorlar gizemli hastalığın nedenini araştırdı.

DEVASA PARAZİTLER BULUNDU

Yapılan tetkiklerde beyninin sol tarafında devasa kıvrılan parazitler bulundu. Parazitin neden olduğu bir enfeksiyondan şüpheleniyorlardı. Hemen beyin ameliyatını tercih etmek yerine daha 'risksiz' bir tedavi sürecine karar verdiler. Ancak durumu düzelmedi ve daha büyük bir beyin hastanesine sevk edildi.

BOYUTU BÜYÜDÜ

Beyin Cerrahı Ren Luming, şüpheli görünen lezyonun boyutunun arttığını ve parazitlerin adamın ön lobuna kaydığını ve ciddi bir enfeksiyona doğru gittiğini kaydeden başka taramalar yaptı. Doktor Ren, Xiao Wei'nin kan ve beyin omurilik sıvısı üzerinde yapılan testlerin taeniasis teşhisini doğruladığını söyledi.

DOKTOR İÇİNDE LARVALAR OLABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ

Taeniasis, tenya cinsinin, domuzların ve ineklerin gibi canlıları ve aynı zamanda insanları etkileyen bir enfeksiyonudur.

Xiao Wei adlı adam, Doktor Ren'e geleneksel Çin tıbbında yer alan yılan safrası satın aldığını ve maddenin vücudundan toksinlerin alınmasına yardımcı olacağına inandığı için yediğini söyledi. Doktor Ren, Xiao Wei yediğinde tenya larvalarının yılanda bulunabileceğini söyledi. Hastanın beyninden 30 santimetrelik parazit ameliyatla alındı.