06 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Hackerlar rahat durmadı: Seçim fonundan 2.3 milyon doları çaldı 

Hackerlar rahat durmadı: Seçim fonundan 2.3 milyon doları çaldı 

ABD'de yaklaşan seçimlerle birlikte liderler de hazırlıklar için fon oluşturmaya başladı. Mevcut başkan Donald Trump, seçim fonu için 2.3 milyon dolar ayırmıştı. Bilgisayar korsanları bu parayı çaldı

Bilgisayar korsanlarının Wisconsin Cumhuriyetçi Partisi'nin banka hesaplarından Donald Trump'ın tekrar seçilmesi için yürütülen kampanyada kullanılan fondan 2.3 milyon dolar çaldığı belirtildi.

Wisconsin Cumhuriyetçi Partisi Başkanı Andrew Hitt, şüpheli aktiviteleri 22 Ekim'de fark edip Federal Soruşturma Bürosu'na (FBI) bildirdiklerini ifade etti. Hitt, FBI'ın konu ile ilgili bir soruşturma yürüttüğünü bildirdi.

Hitt, partinin 2.3 milyon doların gitmesiyle dezavantajlı bir duruma düştüğünü ifade etti ve seçimin son günlerinde hızlı kararlar verebilmek için paraya ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.

Cumhuriyeti Parti merkezinden yapılan açıklamada gelişmelerden haberdar oldukları ve Wisconsin'daki temsilcilerine süreçle ilgili yardımcı olacakları belirtildi.

Bir 'salıncak eyalet' olan Wiconsin'ın 3 Kasım seçimlerinde önemli bir rol oynaması bekleniyor. İki aday da dün seçimden önce eyalete son ziyaretini gerçekleştirdi. Trump 2016'da eyaleti yaklaşık 23 bin oy farkla kazanmıştı. Çoğu anket Wisconsin'da Demokrat aday Joe Biden'ın önde olduğunu gösterse de fark çok az.

Salıncak eyalet nedir?

Seçimlerde belli bir partiye oy verme eğilimi olmayan, adaya göre oy veren eyaletlere ABD seçim sisteminde 'swing state', yani 'salıncak eyalet' olarak hitap edilir. 3 Kasım seçimleri için bu eyaletlere Michigan, Pennsylvania, Arizona ve Wisconsin örnek gösterilebilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *