ABD’nin Illinois eyaletinde yaşayan ve eski atlet olan 16 yaşındaki Riley Horner'ın gittiği bir konserde hayatı değişti.

Eller üzerinde taşınan biri farkında olmadan genç kızın başına tekme attı. Riley Horner, kafa travması geçirdi.

Ne o günü hatırlıyor ne de 2 saat öncesini... Çünkü yaşadığı travma nedeniyle beyni 2 saat öncesini siliyor. Her sabah uyandığında o günü konser günü olan 11 Haziran'mış gibi düşünüyor.

Riley’in yaşadığı aslında tam olarak hafıza kaybı olarak adlandırılmıyor. Genç kızın durumu klasik bir hafıza kaybından farklı. Hastaların hayatının belirli bir kısmını unutmalarına sebep olan hastalığın adı “amnezi”. Riley de tam olarak bu durumu yaşıyor.

KRONOMETRE İKİ SAATE AYARLI

Hayatında artık çok fazla not kağıtları ve fotoğraflar var. Riley’in telefondaki kronometre de iki saate bir şeklinde ayarlanmış. Alarm çalıyor ve Riley, notlarını tekrar gözden geçiriyor. Doktorlara göre tıbbi olarak bir sorunu yok. Ancak sonsuza kadar da böyle kalma ihtimali de var.

"BU RÖPORTAJI AKŞAM YEMEĞİ GELDİĞİNDE HATIRLAMAYACAĞIM"

Riley: "Zihnim allak bullak. Geçmişi düşünmek istiyorum ama yapamıyorum. Kimsenin aklı almıyor, tıpkı bir film gibi. Sanırım bu röportajı akşam yemeği geldiğinde hatırlamayacağım. Hafızamda tutamıyorum ve gerçekten çok korkuyorum."