Almanya 2. futbol ligi takımlarından St. Pauli'de forma giyen Türk futbolcu Enver Cenk Şahin'in kişisel sosyal medya hesabından Barış Pınarı Harekatıyla ilgili yaptığı paylaşım büyük bir tartışma yarattı. St. Pauli futbol takımı da kişisel hesaplarından Enver Cenk Şahin'in paylaşımıyla ilgili açıklamada bulunurken, takımın taraftar grubu, Şahin'in takımdan gönderilmesi için çağrıda bulundular.

25 yaşındaki genç futbolcu Enver Cenk Şahin, kişisel sosyal medya hesabından "Kahraman Mehmetçiğimizin ve ordumuzun yanındayız. Dualarımız sizinle! #barispinariharekati" paylaşımında bulunmuştu. Harekata verdiği destek nedeniyle Almanya'da büyük tepki gören Şahin, sosyal medya hesabından Türkiye'ye geldiğine dair bir paylaşımnda bulundu. Şahin, paylaşımında Türk bayrağı ve uçak emojilerini de kullandı.

'TAKIMIN DEĞERLERİYLE ÖRTÜŞMÜYOR'

Ünlü takım, Şahin'in paylaşımıyla ilgili ise şu açıklamalarda bulundu: "FC St. Pauli, kulübün değerleri ile örtüşmeyen bu paylaşımı kabul etmemektedir. Kulüp olarak futbolcuyla hakkında görüştüğümüz konunun bir iç mesele olarak durmasına gayret ediyoruz. Konu ile ilgili kulüpteki görüşmelerimiz tamamlanmadan başka bir açıklamada bulunmayacağız. Daha fazla savaş olmasın!" 

Takımın taraftar grubu olan Pauli-Ultras'ta Şahin'in paylaşımı için "Enver Cenk Şahin'in ilk olayı bu değil. Daha önce de Kürtlerin ölmesiyle ilgili paylaşımlarda bulunmuştu. Biz artık Şahin'in bizim formamızla sahaya çıkmasını istemiyoruz" açıklamasında bulundular.