Hindistan'daki Hint milliyetçilerinin İslam nefretleri pes dedirtti. İş yerlerini ve evleri tahrip eden ırkçılar, camilerin minaresindeki ay yıldızları yerinden söktüler. Saldırıların ardından Hindistan'ın bazı bölgelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

20 kişi hayatını kaybetti

Irkçı Narendra Modi hükümetinin, Hindistan'a gelen Pakistan, Afganistan ve Bangladeşli gruplara vatandaşlık yolunu açan ancak Müslümanlara bu hakkı tanımayan 'vatandaşlık yasası'na karşı yapılan gösterilerde 4 günde 20 kişi hayatını kaybetti.

Evlerine saldırılıyor

Yeni Delhi'de yaşayan Müslümanlar evlerine demir çubuk ve sopalarla saldırıldığını belirterek, ırkçı grupların evlerine zorla girmeye çalıştıklarını söylediler. İnsanların dövüldüğünü ve eşyalarına zarar verildiğini söyleyen Müslümanlar, Korkularından camiye sığındıklarını belirttiler.

Camileri tahrip ettiler

Sosyal medyaya düşen görüntülerde ise bir kişinin caminin minaresine çıktığı ve minarenin üzerindeki hilal simgesini söktüğü görüntüler yayınlanıyor. Görüntüde, yanındaki diğer kişilerin de camiye zarar verdiği görülüyor.

Editör: Haber Merkezi