Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Türkiye'ye resmi ziyarette bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi törenle karşılandı. Erdoğan ve Rutte görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısında kameralar karşısına geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşa ilişkin, “Bu gidişata bir an önce son verilmesi için yoğun bir diplomasi trafiği yürütüyoruz. Zelenski ve Putin ile temaslarımı sürdürüyorum. Barış için çaba gösteriyoruz. Diplomasiyi tek çıkış yolu olarak görüyoruz.“ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ayrıca, Odesa limanından sürüklenen mayınlar için, "Bu şuanda konuşuluyor görüşülüyor. Bununla ilgili olarak MSB her türlü tedbirini almakta. Gereği neyse bunlar da yapılacaktır, yapılmaktadır. Endişeniz olmasın." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin NATO için çok büyük siyasi ve askeri öneme sahip olduğuna dikkat çeken Hollanda Başbakanı Rutte, "Rusya ve Ukrayna'ya açık hattı olan nadir ülkelerden Türkiye’yi arabuluculukta desteklediğimizi söylemek isterim" dedi.

Editör: Haber Merkezi