ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Hürmüz Boğazı’nda devriye faaliyetlerinin sürdüğünü açıkladı.
CENTCOM’un sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, ABD ordusuna ait bir helikopterin bölgesel sularda uçuş yaptığı ve ticari gemileri gözetlediği belirtildi.
Ticari gemiler havadan izleniyor
Açıklamada, “ABD’nin İran’a yönelik deniz ablukasını uyguladığı sırada, bir ABD ordusu helikopteri, Hürmüz Boğazı yakınlarındaki bölgesel sular üzerinde uçuş yaparken ticari gemileri gözetliyor” ifadeleri kullanıldı.
Paylaşımda ayrıca Hürmüz Boğazı’nda devriye gezen ABD helikopterine ait görüntüye yer verildi.
78 geminin rotası değiştirildi
CENTCOM, 16 Mayıs itibarıyla 78 ticari geminin rotasının değiştirildiğini duyurdu. Açıklamada ayrıca 4 geminin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
Bölgedeki askeri hareketlilik nedeniyle ticari gemi trafiğinin yakından takip edildiği belirtildi.
Bölgedeki gerilim sürüyor
ABD/İsrail-İran Savaşı nedeniyle Hürmüz Boğazı çevresindeki belirsizliğin devam ettiği ifade edildi.
CENTCOM’un açıklaması, ABD ordusunun bölgede devriye faaliyetlerini sürdürdüğünü ve deniz trafiğini gözetlemeye devam ettiğini ortaya koydu.
