Koronavirüs salgını tüm şiddetiyle sürüyor.

Şu ana kadar dünyada 30 binin üstünde insan yaşamını kaybetti. Vaka sayısı 1 milyona koşuyor.

Türkiye'de ise son açıklanan rakamlara göre toplam can kaybı 131. Hastalığa yakalananların sayısı ise 10 bine yaklaştı.

Bu rakamların daha çok artacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Dünyanın dört bir yanında doktorlar hastalara çare bulmaya çalışırken, bilim adamları da koronavirüsün nedenini bulmaya çalışıyor. En çarpıcı iddia ise İngiltere'den geldi.

Bu iddiaya göre uzun zamandır virüslerin, bakterilerin ve DNA iplikçiklerinin kuyrukluyıldızlar ve göktaşları üzerinde taşınan alanda bulunduğu düşünülüyor.

Yeni koronavirüsün ortaya çıkmasının nedeni olarak da, geçen sonbahar Çin'de kaydedilen bir göktaşı çarpmasının sonucu görülüyor.

Buckingham Astrobiyoloji Merkezi'nden Profesör Chandra Wickramasinghe şunları söyledi: 

“Yeni bir koronavirüsün ani salgılanmasının uzay bağlantısı olması muhtemeldir. Virüsün Çin'den başlaması ve burada çok güçlü görülmesi bunun kanıtı. Bunun, meteorun içinde hayatta kalan enfektif 2019-nCoV virüs parçacıklarının bir monokültürünün içine gömülmüş olabileceğini, böylece yüzlerce trilyonlarca enfektif viral partikülün daha sonra ince karbonlu toz şeklinde gömülü olarak serbest bırakılma ihtimalini düşünüyoruz. Enfeksiyonel ajanların uzayda yaygın olduğuna, kuyrukluyıldızlara taşındığına ve Dünya'ya düşebileceğine inanıyoruz."