İngiltere'de Başbakan Boris Johnson'a karşı hükümet üyeleri tarafından başlatılan isyan görülmemiş bir harekata neden oldu.

Geçtiğimiz gün Sağlık Bakanı Sajid Javid ve Maliye Bakanı Rishi Sunak'ın istifasıyla birlikte başlayan kriz şu ana kadar 53 bakan ve parlamento üyesinin istifa etmesiyle devam etti.

Ülkede son olarak Kuzey İrlanda'dan sorumlu Bakan Brandon Lewis, Güvenlik ve Sınırlardan Sorumlu Bakan Damian Hinds da istifa ettiklerini açıkladı.

Eğitim Bakanı Nadhim Zahawi yerine Eğitim Bakanı olarak atanan Michelle Donelan ise göreve getirilmesinden 36 saat sonra istifa etti.

İngiltere basını ise Boris Johnson birkaç saat içinde istifasını açıklayacağını öne sürdü.

Dün de İngiltere'de Çocuk ve Aileden Sorumlu Bakan Will Quince, Ulaştırma Bakan Yardımcısı Laura Trott, okullardan sorumlu bakan Robin Walker, İçişleri Bakan Yardımcısı Victoria Atkins, Jo Churchill, İhracat Bakanı Mike Freer de Boris Johnson'ın hükümetinden istifa ettiğini açıklamıştı.

İngiltere basınına göre, Hükümetin yaklaşık 5'te 1’inin şu ana kadar istifa ettiği bildirildi.

İngiltere'deki istifa depreminin ardından bakanlar, Başbakan Boris Johnson'ın istifa etmesi için Başbakanlık Ofisi'nde toplandı.

İngiltere'de bakanlar ve milletvekilleri birer birer istifa ederken, bakanlar, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a istifa baskısı yapmak üzere başkent Londra’daki Downig Caddesi'ndeki Başbakanlık Ofisi'ne gitti.

İngiltere basınında yer alan haberlere göre, Johnson'a gitmesi için baskı yapacak olan bakanlar arasında, dün yeni Maliye Bakanı olarak atanan Nadhim Zahawi, İçişleri Bakanı Priti Patel, Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, İş Bakanı Kwasi Kwarteng, Galler Bakanı Simon Hart, Kuzey İrlanda Bakanı Brandon Lewis, Uluslararası Ticaret Bakanı Anne-Marie Trevelyan'ın yer aldığı bildirildi. Bakanların, Johnson ile Başbakanlık görevinden istifasını görüşmeyi bekledikleri belirtildi.

Bu gelişmelerden bir kaç sonra Johnson istifasını resmen açıkladı