ABD’nin ambargosundan sonra Google hizmetlerinden faydalanamayıp kendi uygulama servisini tasarlayan Huawei’ye İngiltere’den destek geldi.

AMBARGODAN SONRA KENDİ ALTYAPISINI TASARLAMIŞTI

Huawei, ABD’nin ambargo kararına rağmen 2019 yılında büyüme göstererek dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi konumuna gelmişti. Ancak ambargonun yeni çıkacak telefonlarda etkisinin görüleceği, Huawei Mobile Services altyapısının Mate 30 Pro modelinde ilk defa karşımıza çıkacağı öğrenildi. Ancak yeni uygulama servisi himzetinin reklamlı olacağı haberi kullanıcılarda tepkilere yol açmıştı.

ABD’NİN ÖNERİSİNE KARŞI ÇIKTI

ABD’nin 5G teknolojisinde öne çıkan Huawei’nin kullanılmamasını önerdiği İngiltere’den Huawei’ye destek geldi. Bağımsız değerlendirme kuruluşu GlobalData’nın verilerine göre 5G teknolojisinde Huawei diğer markaların önünde gözüküyor. İngiltere Başkanı Johnson ise durumdan haberdar olduğunu belirterek İngiltere halkının en iyi teknolojiyi hak ettiğini belirtti. Johnson, BBC'ye verdiği röportajda, "İngiliz halkı mümkün olan en iyi teknolojiye erişmeyi hak ediyor. Herkes için gigabit düzeyinde geniş band teknolojisini hayata geçirmeyi istiyoruz. Eğer bir marka eleştiriliyorsa, alternatifi de belirtilmeli." ifadelerine yer verdi. 

Editör: Haber Merkezi