Gri pasaport skandalı büyüyor. Türkiye'deki bazı belediyeler aracılığı ile aldıkları gri pasaportla gittikleri Almanya'da kaçak olarak yaşayan Türklerle ilgili Alman federal polisinin yanı sıra interpolün de alarma geçtiği belirtildi.

Alman basını da gelişmelere geniş yer verirken, talimat yayınlandığı ve ülkede geniş çaplı bir araştırma başlatıldığı ifade edildi. 

Talimatta, Gri Pasaportlu Türkler'in sıkı takibi, vizesiz bu pasaportların incelenmesi, gerektiğinde el konulabilmesi ve kişinin memur ya da görevli olup olmadığının bilinmesi için Türkiye Büyükelçiliği'ne sorulması, cevap gelene kadar bekletebilme gibi önlemler yer alıyor.

Gri pasaportlular yakalandıkları yerde gözaltına alınacak ve sınır dışı edilecek. Almanya'da suça karışmış olanlar ceza alacak ve bunların Almanya'ya girişleri yasaklanacak.

Olayı soruşturan Hannover Başsavcısı Thomas Klinge, Alman Haber Ajansı DPA'ya konuştu ve kaçakları sahte belge düzenleyerek getiren Ersin K. hakkındaki soruşturmaları doğruladı. 

Kaçaklarının kimliklerinin belirlendiği ve aramaların başladığı ifade edildi.

Süddeuttsche Zeitung, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Hannover gazetesi HAZ, tüm yerel medya ve TV’ler, “Resmi pasaportla getirilen Türkler, Almanya'da kayıplara karıştı” diye manşet attı.

Editör: Haber Merkezi