İran basını, ABD'nin gece saatlerinde ülkenin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılara ilişkin ilk can kaybı bilançosunu paylaştı. Devlet ve yarı resmi haber ajanslarının aktardığı bilgilere göre saldırılarda ölü ve yaralıların bulunduğu bildirildi.
İran basını can kaybını duyurdu
İran resmi haber ajansı IRNA'nın aktardığı bilgilere göre, ABD'nin altyapı hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda Hürmüzgan eyaletinde 8 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi ise yaralandı.
Çabahar'da bir kişinin öldüğü öne sürüldü
Yarı resmi Tesnim Haber Ajansı ise Çabahar kentindeki liman bölgesine düzenlenen saldırıda 1 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Böylece İran basınında yer alan bilgilere göre toplam can kaybının 9'a ulaştığı ifade edildi.
Resmi makamlar henüz doğrulamadı
İranlı yetkililer, gece boyunca gerçekleştirildiği belirtilen saldırılardaki can kayıplarına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı. Bu nedenle ölü ve yaralı sayıları, şu aşamada İran basınında yer alan bilgilere dayanıyor.
Bölgedeki gerilim sürüyor
Son günlerde ABD ile İran arasında karşılıklı askeri operasyonlar ve sert açıklamalar bölgedeki tansiyonu yükseltiyor. İran Sağlık Bakanlığı daha önce temmuz ayındaki saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 38'e, yaralı sayısının ise 400'ün üzerine çıktığını açıklamıştı. Taraflardan gelecek yeni resmi açıklamalar yakından takip ediliyor.
