İran'da nükleer santralın bulunduğu Buşehr bölgesinde korkutan bir deprem meydana geldi. Büyüklüğünün 4.7 olduğu depremden sonra ise sosyal medyada HAARP tartışmaları yapıldı. Özellikle İran ve ABD arasındaki gerilimden sonra bu sisteme başvurulduğu iddia edildi. 

Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezi, merkez üssü Buşehr eyaletine bağlı Borazcan kenti olan depremin yerel saatle 05:50'de yerin 10 kilometre derinliğinde kaydedildiğini açıkladı.

Büyüklüğü 4.7 olarak açıklanan depremde can ve mal kaybı olup olmadığına dair henüz açıklama yapılmadı.

Diğer yandan Buşehir eyaletinde meydana gelen depremden sonra HAARP Projesi sosyal medyanın gündemine düştü. Peki HAARP Projesi nedir?

HAARP PROJESİ NEDİR?

HAARP Projesi nedir? Özellikle İran ile ABD arasında artan gerilim ve İran'da nükleer santralin yakınında meydana gelen depremden sonra HAARP projesi ciddi anlamda tartışılmaya başlandı. Peki yapay deprem yapabilme gücünün olduğu iddia edilen HAARP Projesi nedir?

HAARP, Amerika'nın Kuzey Bölgesi'nde özellikle Alaska'da kurduğu bir araştırma programıdır. Türkçesi Yüksek Frekanslı Aktif 'Aurora'sal Araştırma Programı anlamına gelen HAARP, Amerikan Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları tarafından finanse edilmektedir. HAARP iyonosferin özelliklerini ve davranışlarını araştırmak üzere çalışmalarına başlamıştır. Peki, HAARP nedir ve ne anlama gelmektedir? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

İddialara göre en özet anlamıyla HAARP projesi iklim kontrol ve yapay deprem silahı olarak biliniyor. Aslında ihtiyaç durumunda projenin amacı füzeleri havada imha etmek, toprağın altını incelemek ve denizaltılarla iletişimi kolaylaştırmak veya tam tersi büyük bir alandaki iletişimi tamamen kesmek. Dananın kuyruğu da burada kopuyor çünkü ABD’li bazı jeofizikçilere göre bu iklim değiştirmek, ozon tabakasıyla oynamak, yapay depremler üretmek ve radyasyon yaymayan termonükleer patlamalar üretmek anlamına da geliyor. Ülkemizde de bu projenin adını ilk 17 Ağustos depreminde duyduk. Şimdi ise ABD ile İran arasında yaşanan gerilimden sonra yaşanan depremlerden sonra gündeme geldi. 

Özetle HAARP projesi için ABD'nin sorun yaşadığı ülkelerde yapay depremler meydana getirerek o ülkede sorun çıkarma isteği olarak yorumlanabilir.