İstanbul
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA İran duyurdu: "ABD’nin teklifini değerlendirmeyi sürdürüyoruz"

İran duyurdu: "ABD’nin teklifini değerlendirmeyi sürdürüyoruz"

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, ABD’nin İran’ın 14 maddelik planına sunduğu teklifin halen değerlendirildiğini açıkladı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, ABD ile yürütülen müzakere sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bekayi, Washington yönetiminin İran’ın sunduğu 14 maddelik plana verdiği teklifin Tahran tarafından halen değerlendirildiğini belirtti.

İran basınına konuşan Bekayi, ABD’ye henüz resmi bir yanıt verilmediğini ifade etti.

“Henüz nihai karara varmadık”

Bekayi, İran’ın ABD tarafından iletilen teklif çerçevesini incelemeyi sürdürdüğünü vurgulayarak, süreçle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Teklifi hala inceliyoruz. Öncelikle bir sonuca ulaşmamız gerekiyor. Ardından kamuoyunu mutlaka bilgilendireceğiz.”

İranlı yetkili, mesaj alışverişlerinin sonucuna göre bir sonraki adımın belirleneceğini söyledi.

Pakistan arabuluculuğu dikkat çekti

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, son dönemde Pakistan ile gerçekleştirilen temaslarda da 14 maddelik planın ele alındığını açıkladı.

Bekayi, İran’ın değerlendirme süreci tamamlandıktan sonra cevabın Pakistan arabuluculuğuyla yeniden Washington’a iletileceğini ifade etti.

Bu gelişme, bölgede diplomatik temasların sürdüğünü gösterirken, Pakistan’ın arabuluculuk rolü de dikkat çekti.

Bölgesel barış ve ateşkes mesajı

İsmail Bekayi açıklamasında, son dönemin en önemli dış politika gündeminin savaş, ateşkes ve bölgede istikrarın yeniden sağlanması olduğunu belirtti.

Bekayi, “Son günlerde ele alınan en önemli dış politika konusu savaş, ateşkes ve bölgede barış ve istikrarı yeniden tesis etme çabalarıdır” dedi.

ABD ile İran arasında devam eden gerilim nedeniyle gözler, Tahran’ın vereceği nihai karara çevrilmiş durumda.