İstanbul
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA İran: İsrail'in saldırıları durmadıkça, müzakere söz konusu olamaz

İran: İsrail'in saldırıları durmadıkça, müzakere söz konusu olamaz

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, İsrail saldırıları durmadıkça, müzakerelerin söz konusu olmayacağını yineledi. ABD ile hiçbir görüşme ve temasın olmadığını da dile getiren Erakçi, Washington yönetiminin müzakere talebinde bulunduğunu ancak İran'ın bunu kabul etmediğini söyledi.

İran: İsrail Saldırıları Durmadıkça Müzakere Olmaz

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, İsrail'in saldırılarına son vermediği sürece müzakere seçeneğinin gündemde olmadığını belirtti. ABD ile doğrudan hiçbir temasın kurulmadığını ifade eden Erakçi, Washington yönetiminin müzakere talebinde bulunduğunu ancak İran'ın bu teklifi reddettiğini söyledi.

İran devlet televizyonuna konuşan Erakçi, İngiltere, Almanya ve Fransa dışişleri bakanlarıyla Cenevre'de yapılacak görüşme öncesi Tahran'da açıklamalarda bulundu. “Biz, ABD’yi İsrail’in saldırılarında bir ortak olarak görüyoruz. Saldırılar sürerken müzakere olmaz” dedi.

Cenevre'de Gündem Nükleer Program

Erakçi, Cenevre’de Avrupa Birliği Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve üç Avrupa ülkesiyle gerçekleştirecekleri görüşmenin odak noktasının İran’ın nükleer programı olacağını belirtti. Füze sistemleriyle ilgili ise kimseyle herhangi bir görüşme yapılmadığını vurguladı.

Ne Olmuştu?

13 Haziran’da başlayan İsrail-İran savaşı kapsamında, İsrail İran’ın çeşitli kentlerindeki nükleer tesisleri ve askeri üsleri hedef aldı. Saldırılarda İran Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Komutanı ve bazı üst düzey komutanlar ile 9 nükleer bilim insanı hayatını kaybetti. İran’ın misillemesinde ise Tel Aviv, Kudüs ve Hayfa’ya düzenlenen füze saldırılarında en az 25 kişi öldü, 500’den fazla kişi yaralandı.

İsrail’in devam eden saldırılarında toplam sivil kaybı İran Sağlık Bakanlığı verilerine göre 224 olarak açıklandı, yaralı sayısı ise 1277’yi aştı. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu birçok ülke İsrail’in saldırılarını kınadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *