11 Haziran 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı az bulutlu
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA İran'da açılan "Cehennem" parkı ülkeyi karıştırdı

İran'da açılan "Cehennem" parkı ülkeyi karıştırdı

İran Devrim Muhafızları Ordusu, "Cehennem" temalı bir park açtı. "Sırat köprüsü" ve "kabir durumu" gibi bölümleri olan parka giden vatandaşlar altında ateş yanan köprüden geçiyor ve zebanileri temsil eden kişiler, mezarlarda bulunanları darp ederek kabir azabı tasvirinde bulunuyor. Açılan park ülkede tartışmalara neden oldu.

İran’ın Gilan eyaletine bağlı Fumen kentinde Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) tarafından kurulan “Cehennem Parkı”, içeriğiyle toplumda tartışmalara yol açtı. Parkta "sırat köprüsü", "kabir azabı", "zebaniler" ve "Münker-Nekir ile yüzleşme" gibi bölümler yer alıyor.

Parkta Ateşli Köprü ve Kabir Azabı Sahneleri

Ziyaretçiler, altında gerçek ateş yanan köprüden geçerken, zebanileri temsil eden görevliler tarafından canlandırılan sahnelerde "kabir azabı" deneyimini yaşıyor. Mezar alanlarında yer alan oyuncular, ölüm sonrası azabı sahneleyerek ziyaretçilere görsel bir ibret sunmayı amaçlıyor.

Yetkililer Onayladı, Toplum İkiye Bölündü

Parkın açılışı, DMO Fumen Komutanı Muhsin Caferi tarafından duyuruldu. Caferi, Kum’daki dini mercilerden faaliyet için onay alındığını belirtti. Ancak halk arasında “dini değerlerin bu şekilde sahnelenmesi” tartışma konusu oldu. Bazı kesimler projeyi “ibret verici” bulurken, bazıları ise “dini korku unsurlarının istismar edildiğini” savundu.

Askeri Sergi de Kuruldu

Park alanında ayrıca DMO’ya ait askeri teçhizatların sergilendiği bir bölüm de yer alıyor. Ziyaretçilerin askeri ekipmanları yakından görebilmesi için kurulan bu bölüm, Telegram üzerinden de tanıtılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *